24 de juny del 2007

viI·la romana dels munts

El Museu Nacional Arqueològic defineix la Vil·la Romana dels Munts com un dels conjunts més importants d'Hispània en la seva categoria, amb un dilatat període d'ocupació (segles I al V dC). Ho fan possible les característiques de les seves restes arquitectòniques i dels seus elements ornamentals (escultures, mosaics, capitells, etc.)

El conjunt disposa d’un passadís porticat que constitueix l'eix vertebrador d'un complex projecte arquitectònic en què s'articulen els diferents àmbits funcionals de tipus residencial (termes, habitacions, etc.) i agrícola.
Aquesta joia, que forma part del conjunt de Tarraco declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, podria esdevenir un dels principals pols d’atracció del poble d’Altafulla.
Ara que tenim un nou equip de govern, es podrien refer antics ponts de comunicació amb el Museu Nacional Arqueològic ( i especialment amb el seu director, Francesc Tarrats y Bou ) per fer, a banda de les visites guiades de Caius i Faustina, altres activitats la resta de l’any.

També seria una bona idea senyalitzar millor l’existència del conjunt, especialment en els vorals de l’actual i flamant passegi de la nacional 340. Es cert que hi ha un rètol, però fixar-s’hi és gairebé un miracle.

No en va, tenim un diamant en brut que algú es dignarà a polir algun dia i llavors tots lamentarem no haver-ho fet abans.


















Si en voleu més informació de la vil·la: http://www.tarragona.cat/patrimoni/tarracometamorfosi/pdf/16.pdf



I en aquest altre lloc descobrireu les troballes més importants fetes a la Vil·la d'Altafulla. http://www.udel.edu/leipzig/texts2/elc22027.htm

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo també crec que la vil·la romana és un diamant en brut.

Anònim ha dit...

Diuen que a l'anterior alcalde, Manel Ramon, li havien ofert des de Tarragona promoure conjuntament el patrimoni de Tàrraco i ell si va negar. La proposta era en ferm de l'anterior regidora de Patrimoni a Tarragona, Maria Mercé Martorell.

Anònim ha dit...

Això dels Munts és una vergonya. És Patrimoni Mundial i el seu estat és lamentable, i encara sort que hi han fet algunes millores