30 de juny del 2007

Ja tenim gat de foc

Aquest dissabte hem pogut veure en la seva primera actuació el Gat de Foc d'Altafulla. La nova bèstia de foc tradicional va sortir acompanyada per altres elements del bestiari (domèstic) popular, hi havia altres gats i també els Diables d'Altafulla, als que els felí acompanyarà en les properes actuacions de la seva història.










Ha estat gràcies a l'esforç de moltes persones que de forma anònima han possat el seu granet de sorra ( a les guardioles repartides pel poble), també a la feina de persones amb noms i cognoms i al suport de les institucions, les que hi han abocat diners, s'entén.
Un d'ells, l'artífex de la idea, Joan Carnicer, es mirava aquest dissabte la criatura des de dalt el balcó de l'Ajuntament, acompanyat pel també nou alcalde, Francesc Ferré, i l'espiker que no va oblidar cap detall d'aquells que tegeixen el dia a dia d'un poble com el nostre: que si el pitxa curta, les referències al fum de la pipa del Marcel Socies, etc, etc. M'han dit que el dia que es va fer l'homenatge al Barça a Altafulla el Pepe va fer un discurs que tothom va quedar meravellat, i no és conya.
El Gat de Foc, aquests 35 quilos d'emocions d'un poble que l'ha vist nèixer, serà ja, a partir d'avui, el nostre Gat de Foc, el de tots els atafullencs i altafullenques.







Visca el Gat de Foc i, per molts anys que el poguem veure tots plegats..!




Aquest parell són membres del Col·lectiu d'Acció Cultural d'Altafulla. Com podeu comprovar pel color de la camissa del Toni ( lila dels castellers pels que sigueu de fora vila ), tenim infiltrats en d'altres entitats.