30 de juliol del 2007

la milor orquestra filharmònica de Polònia actua a altafulla

L’Artur Rubinstein actua el dilluns 6 d’agost a Altafulla. Es tracta d’una de les més prestigioses orquestres filharmòniques de Polònia. Des de la seva fundació el 1915, a Lodz, pel director Tadeus Mazurkiewicz i el gran violinista P. Klecki com a concertino, la Filharmònica ha recorregut un llarg camí, convertint-se en una de les més importants orquestres de l’Europa de l’Est.
L’alt nivell dels músics de Lodz va originar que la tercera part de l’Orquestra Filarmònica d’Israel es formés l’any 1936, per mediació del gran violinista Bronislaw Hubermann, amb músics vinguts directament de Lodz.
Es pot dir, que l’Orquestra Filharmònica d’Israel no té només origen polonès sinó, mes concretament, de Lodz.
Després d’actuar en innombrables ocasions amb Artur Rubinstein, va obtenir el reconeixement del gran pianista en acceptar, el 1984, ser president d’honor de l’orquestra i concedir-li el seu nom de forma exclusiva.
La Filharmònica Artur Rubinstein ha realitzat gires per Txecoslovàquia, Alemanya, Itàlia, Rússia, Bulgària, França, Holanda, Espanya, Àustria, Israel, Japó i els Estats Units, ara es podrà escoltar a Altafulla.
També ha participat en els festivals de Varsòvia, Frankfurt, Amalfi, Lourdes, Milà, Salzburgo, Kopenhagen i París.

El director de l’orquestra és Horst Sohm.

Va néixer a Möhringen, a Alemanya. Durant la celebració dels Jocs Olímpics “Barcelona 92” va estrenar l’obra “Concert d’Empúries” del compositor Eduardo Rincón, dedicada amb motiu de l’arribada de la torxa olímpica a Empúries.
Durant les temporades 2002 a 2005 va dirigir l’Orquestra de Cambra de Bratislava, la Simfònica d’Omsk, a Rússia, la Camerata Instrumentale de Berlín i l’Orquesta Simfònica “Ciudad de La Línea”.
El 2006 va dirigir també l’Orchestre de Chambre Français de Paris, la Mozart Festival Orchestra i, finalment, la Filharmonia d’Arthur Rubinstein.

El concert tindrà lloc el dilluns 6 d’agost, dins del Cicle de Concerts d’Altafulla. L’Artur Rubinstein interpretarà peces de Glick, Mozart i Händel, entre d’altres.
L’actuació serà en el marc incomparable de la plaça de l’Església, al Nucli Antic, a les deu de la nit. Les entrades valen 15 euros.

El divendres, dia 10 d’agost, arriba l’altre gran concert del Festival de Veus, amb l’actuació del Cor de Kíev amb un programa de música sacra i profana d'Ucraïna i sota la direcció de Mykola Hobdych.
El diumenge 12 d’agost tindrà lloc el Concert de The Scholars Baroque Ensemble, que interpretarà, “Les Vespres de Monteverdi”.