19 de setembre del 2008

cultura d'arrel al poble del costat

La mostra de cultura i música d'arrel porta Lídia Pujol i Rauxa com a caps de cartell. També aposta pels grups de la comarca, com ara La Makila, Romancec, Espremulls, Borregaires d'Esplanes o Badaveus.
Aquest mostra va néixer al 2001 i aquest any arriba a la seva cinquena edició. Entre les novetats, cal destacar el salt quantitatiu en nombre de municipis que hi participen. El Gaià Folk ha aconseguit arribar a 11 pobles del Baix Gaià, on es programaran actes de tot tipus, des d'espectacles infantils fins a Romanços de Cec. Els actes començaran al mes de setembre i s'allargaran tot el mes d'octubre.
També es presenten cercaviles, com ara una trobada de balls de bastons a Altafulla o la celebració dels 50 anys dels Gegants de Torredembarra. El Gaià Folk té enguany un especial suport del Consell Comarcal del Tarragonès i el seu organisme autònom ICODE, que, juntament amb l'Associació Cultural Baix Gaià, vol fomentar una marca pròpia, tant a nivell cultural, turístic com comercial del Baix Gaià. Per aquest motiu, entre els actes del festival, trobem un tast de productes del Baix Gaià o una cata de vins.