14 de maig del 2008

el Museu Etnogràfic: una eina de recuperació, record i difusió de la història d’Altafulla

El Centre d’Interpretació acull des del passat dissabte 15 de març el Museu Etnogràfic d’Altafulla, un projecte amb molts mesos de preparació i esforç que finalment ha pogut
veure la llum.

(article publicat a la PLAÇA DEL POU • núm. 72 • maig 2008)
La presentació del museu va ser presidida per l’exregidor de Cultura, Joan Albert Spuch i per l’exalcalde del municipi, Francesc Farré, i hi van assistir l’exgerent de Cultura Olga Arnau, diferents regidors de l’Ajuntament, i un centenar de veïns i veïnes. L’acte, a més de la visita per les diferents estances del Centre d’Interpretació, va comptar amb el visionat d’un magnífic reportatge produït per l’empresa La Ferida Produccions, que mostra, tal com explica el títol de l’exposició, “La vida i la mort a la vila d’Altafulla”.
La idea ha sorgit arran de la voluntat popular d’aprofitar l’era com a museu del poble reunint totes les eines antigues del municipi que, fins a aquest moment, havien estat oblidades. Destaca, per exemple, el paper del regidor Fonxo Blanch, qui va engrescar l’altafullenc Salvador Gatell, una de les figures cabdals per fer realitat aquesta exposició, i l’Andreu Magriñà. També ha estat molt important la tasca duta a terme per Joan Vives, Helena Cobos, Montse Caballero, Nati Ballesté o Maria Teresa Porta, entre altres col·laboradors. El museu compta amb un total de 1000 peces dels dos darrers segles, entre les quals hi podem trobar un ampli ventall d’objectes i elements, des dels més curiosos fins els més quotidians.

4 comentaris:

Xavier ha dit...

Quin és l'horari de visites del museu?

Xavier ha dit...

Quin és l'horari de visites al Museu?

Gràcies.

Anònim ha dit...

Quin és l'horari de visites del museu?

Gràcies.

Josep Suñé ha dit...

En principi hi ha una persona que acostuma a ser-hi als matins. Imagino que a les tardes també hi deu ser. De tota manera, Xavier, ho esbrinaré i es respondré al blog.
Gracies per visitar-nos!