24 d’agost del 2007

el mosquit tigre de nou

Com ja es va publicar en un post d'aquest blog el 16 de juliol ( fa més d'un més) el mosquit tigre s'està propagant de forma molt ràpida a Altafulla. Aquest dies, fins i tot, hon han fet públic als informatius d'Antena 3, i al Periódico de Catalunya.

Ara només cal que les autoritats competents (DP Medi Ambient ) facin alguna cosa al respecte.
Com ja es va dir en el seu moment, un dels focus de propagació, i el lloc on crien les larves, és el cementiri del poble.
En cas que el poble tingués els mateixos recursos que l'Ajuntament de Cerdanyola, hauria pogut contractat una empresa per fer tasques de prevenció i control del mosquit tigre, com ja ho han fet aquest estiu a la ciutat del Vallès.
A Cerdanyola la presència d'aquest mosquit es remunta a l'estiu del 2004 i el 2005, (com Altafulla) ja s'hi localitzaven poblacions estables. Des d'aleshores el mosquit ha causat moltes molèsties als ciutadans a causa de les fortes picades que provoca. L'empresa encarregada de la prevenció, Argelaga Serveis Ambientals SL, visitarà la població afectada, farà reunions i avisos informatius. La campanya es farà durant l'època de més proliferació d'aquesta espècie invasora, entre el mes de juny i el novembre.